Skip to content

5 tips om jouw Instagram account te optimaliseren

Team Support

Instagram tips

Hoe kun je een optimaal resultaat behalen met jouw Instagram account? Door het constant veranderde algoritme van Instagram is het steeds lastiger om jouw volgers te bereiken en resultaten te behalen. Er zijn wel een aantal punten die je kunnen helpen. Dit zijn onze 5 tips om je Instagram account zo goed mogelijk te optimaliseren!

INSTAGRAM TIP #1: Wees consistent

Consistentie is belangrijk op social media zoals Instagram. Jouw volgers volgen niet alleen jouw account, ze zien dagelijks zo’n honderden foto’s voorbijkomen als ze de app openen. Plaats meerdere keren per week een foto, zodat jouw foto zoveel mogelijk bovenaan komt te staan en jouw volgers de foto ook zien. Heb je een bedrijfsprofiel? Bekijk zo nu en dan eens de statistieken. De statistieken zijn namelijk gebaseerd op jouw volgers, bijvoorbeeld wanneer ze actief zijn. Aan de hand van deze statistieken kun je beslissen om op bepaalde dagen of tijdstippen een foto te plaatsen om zoveel mogelijk likes en reacties te krijgen.

INSTAGRAM TIP #2: Instagram profiel indeling

Bij het bezoeken van een Instagram profiel is als eerst de profielfoto, naam en bio te zien. Zorg dat je een duidelijke, maar ook aantrekkelijke profielfoto hebt en gebruik jouw naam of de naam van het bedrijf. Schrijf daarnaast een relevante en interessante tekst om in de bio te zetten. Vraag jezelf eens af: Wie ben je? Wat doe je? Wie is je doelgroep? Wat wil je dat je volgers weten? Zodra je deze informatie hebt verzameld, maak dan een opzet voor je bio in de notities van je telefoon. Hier kun je enters aan je tekst toevoegen zodat het geheel een stuk overzichtelijker oogt. Psst, tegenwoordig zijn hashtags ook toe te voegen aan de bio om de vindbaarheid te vergroten. Als laatste, eindig de bio altijd met de website URL (mocht je die hebben). Meer tips nodig voor jouw bio? Lees onze blog ‘Zorg dat jouw Instagram bio ‘on-point’ is met deze tips’.

INSTAGRAM TIP #3: Creëer een geheel met de foto’s

Is er een sfeer die je wilt overbrengen naar je volgers? Of vind je bepaalde foto’s heel mooi? Maar wil je wel een geheel creëren met het overzicht van het Instagram account? Maak dan gebruik van dezelfde filter bij iedere foto. Bij het kiezen van foto’s is het handig om te weten dat foto’s met een persoon erop het gemiddeld 38% beter doen dan foto’s met alleen producten of een locatie. Ook zijn video’s, reels of een Boomerang heel geliefd. Tijdens het scrollen door Instagram trekken bewegende beelden de aandacht, wat ervoor zorgt dat jouw volgers ook echt betrokken zijn bij jouw bericht.

INSTAGRAM TIP #4: Gebruik de juiste hashtags

Algemene hashtags zoals #lifestyle of #love worden heel vaak gebruikt. Bij het gebruiken van deze hashtags zal de foto vrijwel niet worden weergegeven. Het is zonde om deze hashtags te gebruiken. Bedenk relevante en specifieke hashtags voor jouw foto. Wees niet te specifiek en maak de hashtags ook niet te lang. Hier gaan mensen niet op zoeken en word je ook niet op gevonden. Heb je even geen inspiratie? Bekijk dan websites, zoals All Hashtag, Best Hashtags en Hashtagify. Voor bedrijven en influencers is het belangrijk om altijd hun eigen hashtag aan berichten toe te voegen. Mocht iemand zoeken op de bedrijfsnaam, dan krijgen ze bij de hashtag gelijk een overzicht van alle foto’s. Daarnaast kunnen ook andere mensen deze hashtag gebruiken als ze foto’s hebben gemaakt in een restaurant of winkel, of bij het reposten van jouw foto.

INSTAGRAM TIP #5: Gebruik deze handige foto apps

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende apps om foto’s mee te bewerken. Dit zijn onze favorieten:

  • VSCO Cam: Deze app heeft een selectie gratis filters en basis tools om foto’s te bewerken.
  • Snapseed: De beste basis en gratis mobiele bewerkingsapp die eenvoudig te gebruiken is.
  • Lightroom: De mobiele versie van Lightroom is geheel gratis te gebruiken.
  • UNUM: Wil je kunnen zien hoe je Instagram feed eruit komt te zien voordat je een foto daadwerkelijk plaatst? Gebruik dan UNUM. Upload de foto’s in de app en blijf verschuiven totdat jij vindt dat het er perfect uitziet.
  • Unfold: Voor Instagram Stories is Unfold dé app om te gebruiken. Maak de Instagram Stories helemaal zoals jij dat wilt met templates om de foto’s in te plaatsen, tekst en filters.

100% social media strategie

Als laatste is het vooral belangrijk om gewoon plezier te hebben met je Instagram account. Als de foto’s uitstralen wie jij bent of je bedrijf is, dan is het aantrekkelijk om je account daadwerkelijk te gaan volgen. Hier hechten volgers namelijk veel waarde aan. Hulp nodig bij het opzetten en bijhouden van een Instagram account of andere social media kanalen? Neem dan contact met ons op! Ons team gaat er graag mee aan de slag.

 

Door Neeltje de Kok

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top