Skip to content

5 webdesigntrends voor 2020

Team Support

De wereld van webdesign is contant in beweging, dus je moet goed op de hoogte blijven van alle ‘ins’ en ‘outs’. Iets wat een jaar geleden ‘hot en happening’ was, kan vandaag de dag outdated zijn. Met welke webdesigntrends moeten we komend jaar rekening houden? Dit zijn de 5 meest opvallende webdesigntrends!

Webdesigntrend 1: responsive design

Deze trend is natuurlijk niet alleen voor 2020. Dit is een trend die alleen nog maar belangrijker gaat worden. Anno 2019 is bijna iedereen online. Daarom is de ‘responsiveness’ of aanpasbaarheid van je design één van de belangrijkste vereiste. De focus ligt op het mobiele design. Hou dit in je achterhoofd en voorkom moeilijkheden met je mobiele website voor je gebruikers!

Webdesigntrend 2: typografie in de hoofdrol

Eén van de belangrijkste onderdelen van je website: de typografie. Hier geldt ‘more = more’ Het mag allemaal lekker groot, opvallend en gek. Plat, 3D, outlined: je kan het zo gek niet bedenken. Laat je bescheidenheid maar varen!

Webdesigntrend 3: duotone beelden

Kortom het neefje van de gradiënt. Dit zijn beelden die gemaakt worden met twee, drie of vier kleuren. Een goede reden voor het gebruik hiervan is het bereiken van een goede kleurconsistentie. Je kunt in principe elke foto gebruiken, zonder dat het afbreuk doet aan je kleurenpallet. Er komt immers een overlay van je huisstijlkleuren overheen.

Webdesigntrend 4: micro interacties

Micro interacties zijn de kers op de taart voor je website. Subtiele geanimeerde feedback is een uitstekende manier om de gebruikers te entertainen en terugkoppeling te geven. Deze slimmigheidjes, zoals de prullenbak op je computer die je weggegooide documenten ‘opslokt’ wanneer je deze verwijdert, zorgen ervoor dat gebruikers je app of website graag willen gebruiken.

Webdesigntrend 5: minimalisme

Tegenover de bold lettertypes en felle duotone beelden is er nog een tegengeluid, namelijk: minimalisme. Naast veel gebruik van witruimte, is minimalisme nog een breder concept. Het gaat voornamelijk om het vereenvoudigen van de interface, of makkelijker gezegd het beeldscherm. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren aanpassen: minimaal aantal kleuren gebruiken, een verborgen navigatiebalk, gebrek aan aanvullende details in het grafisch ontwerp (zoals schaduwen) en nog veel meer. Een goed voorbeeld van een groot merk die gebruik maakt van minimalisme, is Apple.

Natuurlijk kunnen wij nog veel meer vertellen over webdesigntrends voor 2020. Benieuwd welke mogelijkheden wij zien bij het toepassen van deze trends voor jouw bedrijf? Neem contact op en dan vertellen we je er alles over!

Waai je mee of laat je de trends overwaaien?

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top