Skip to content

6 designtrends die centraal staan in 2021!

Team Support

Charmaine Designtrends 2021

Elk jaar zijn er weer andere trends op het gebied van design. Het is belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste designtrends. In 2021 worden er weer een aantal trends uit de oude doos tevoorschijn gehaald, maar ook zijn er een aantal nieuwe trends. Hierbij een handig overzicht van de 6 designtrends voor 2021!

Designtrend 1 – Dark mode

Door steeds meer grote platformen, zoals Reddit, Apple en Twitter wordt een dark mode aangeboden. Als gebruiker kun je kiezen of je voor de lichte interface gaat of voor de versie met een zwarte achtergrond. Dark mode is een trend die zich de afgelopen twee jaar heeft bewezen. Voorheen werd een zwarte achtergrond alleen gebruikt op stoere websites en in designs, maar het komt nu steeds vaker terug ongeacht wat voor bedrijf je bent. Een zwarte achtergrond is niet alleen rustiger voor je ogen, maar het verdiept ook kleuren en het schijnt duurzamer te zijn, omdat het minder stroom kost. Voorheen was de standaard zwart op wit, maar dit zal steeds meer verschuiven naar wit op zwart. Kortom de zwarte achtergrond mag weer!

Designtrend 2 – Gradients

Gradients is een trend die niet weg te slaan is uit de designwereld. De manier van gebruik verandert wel elk jaar enigszins. Het voordeel van gradients is dat het zorgt voor beweging op een website (en dat zonder animaties te gebruiken). Het is wel belangrijk om bij het gebruik van gradients op te letten dat je niet zomaar wat kleuren kiest, maar zorgt dat de gekozen kleuren passen bij de sfeer of element van de webpagina.

Designtrend 3 – “Muted colors”

Met deze designtrend wordt het tegenovergestelde van felle kleuren bedoeld. ‘Muted colors’ hebben een lagere verzadiging en voelen wat natuurlijker en rustiger aan. Zwarte tekst staat ook erg mooi bij achtergronden waarbij deze kleuren zijn gebruikt. Een goed voorbeeld waar dit kleurenpallet is toegepast is de website van LinkedIn.

Designtrend 4 – Simpele illustraties

Door simpele illustraties en iconen te gebruiken, is het mogelijk om een boodschap over te brengen zonder gebruik te hoeven maken van woorden. Het voordeel van het gebruik van illustraties, in plaats van “stock afbeeldingen”, is dat je veel meer originele beelden kunt gebruiken. Zodra je stock afbeeldingen gebruikt, is de kans groot dat je deze afbeelding ook op andere websites terugziet. Dat haalt weg van de originaliteit…

Designtrend 5 – Geometrische vormen

Vorig jaar stond in het teken van veel abstracte en vloeiende vormen. In 2021 is dat vervangen door wat meer hoekige geometrische vormen. Deze vormen zorgen voor een mooi contrast met de kleurentrend van dit jaar.

Designtrend 6 – Animaties die verder gaan dan simpele gifjes

Bedrijven steken steeds meer tijd in het maken van aantrekkelijke en unieke animaties, omdat animaties aantrekkelijker zijn voor de gebruiker dan een ‘normale’ foto. De beste animatie? Een gif die dynamisch is en dus continu blijft bewegen. Dit is het geheim om gebruikers te entertainen op jouw website.

Naast deze 6 designtrends, zijn er natuurlijk nog veel meer trends. Benieuwd welke dat zijn en welke wij zouden kunnen toepassen op jouw website? Neem contact met ons op en dan gaan we samen in gesprek over de mogelijkheden.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top