Skip to content

6 magische tips voor dé beste designs

Team Support

6 magische tips voor dé beste designs

Een sterk online design…wat is dat nou eigenlijk. En waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Ik heb er 6 op een rijtje gezet, gewoon simpele ‘tover trucjes’ die een design al snel naar een nét iets hoger niveau tillen. Simsalabim

Tip #1: 100% zwarte magie

Voorkom 100% zwart. Zwart is niet per se lelijk, slecht of not done… Maar teksten lezen een stuk makkelijker als je een donkergrijze kleur gebruikt. Daarnaast maakt donkergrijs het geheel meteen een stuk rustiger. Kijk maar eens goed naar de websites die je bezoekt.

Tip #2: Think different

Spring eruit, denk eens anders. Als je vijf minuten door een website of social media account scrolt, wat triggert je, waarom klik je ergens op… of waarom juist niet? Een leuke manier om eens wat anders te doen en eruit te springen in de Instagram feed is het gebruik van illustraties. Maar ook in digitale nieuwsbrieven kan dit zeker een meerwaarde hebben. We zijn nou eenmaal dol op alles wat visueel is.

Tip #3: Less is more

Eén lettertype is all you need. Je kunt er ook twee gebruiken, maar het kan prima met een combinatie van verschillende gewichten, formaten en kleuren van één lettertype. Een mooi voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld Spotify of Bol.com op social media. Daarnaast zorgt minder tekst in je afbeelding er ook vaak voor dat je iets veel sneller leest.

Tip #4: Schaduwen zijn awesome!

Schaduwen brengen objecten naar voren waardoor de gebruiker eerder geneigd is om erop te klikken. Mits je ze goed toe past… Ga niet bij iedere tekst, button of iconen een schaduw toevoegen. Alles met mate. Het aanbrengen van schaduwen kan lastig zijn, snap ik. Wanneer wel en wanneer niet en hoe wel en niet. Klein trucje? Vervaag je afbeelding, dit geeft al snel veel realistischer effect als schaduw achter de afbeelding. Of ga voor de achtergrondkleur en geef een paarse button dus een licht paarse schaduw.

Tip #5: Kleuren pipet

Kies kleuren uit je afbeeldingen zelf⁣ voor bijvoorbeeld een vlak achter een beeld. Door tinten en schakeringen toe te passen op je achtergrond, tekst, pictogrammen of kaders, geef je je posts of e-mails een frisse look. Onze favoriete tool hiervoor? ColorSlurp! Hiermee slurp je elke kleur uit elke pixel!

Tip #6: Such an icon

Houd de stijl van je iconen en pictogrammen consistent⁣. Om de iconen consistent te houden moet je ervoor zorgen dat ze allemaal hetzelfde gewicht hebben, gevuld of omlijnd zijn. Het is handig om hiervoor iconen uit één serie te pakken. Zo zijn de iconen allemaal in dezelfde stijl!

Kan jouw merk wel een boost door middel van de juiste designs gebruiken? Neem contact op! Ik denk graag met je mee hoe wij jouw merk kunnen omtoveren naar ’the next level’, met passende designs.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top