Skip to content

Automatische updates in WordPress

Christine Strijbis

Automatische updates in WordPress

Sinds versie 3.7 kan WordPress zichzelf updaten, wanneer dat nodig is. Dit gaat volledig automatisch. Je hoeft er zelf dus helemaal niets voor te doen. Dit is geïntroduceerd om de veiligheid te verbeteren van WordPress. In deze blog leg ik uit wanneer WordPress automatisch updatet.

Major Releases

Een major release bevat nieuwe functies en wijzigingen. Hierdoor bestaat er altijd een kans dat een major release iets kapot maakt op je website. Het is daarom aan de beheerder zelf om de major releases handmatig te updaten. Het is verstandig om de update op een kopie van jouw website te testen voordat je de updates uitvoert op de live omgeving. Zorg op zijn minst voor een actuele back-up van jouw site en database.

Minor Releases

Een minor release bevat wijzigingen die bugs of beveiligingsproblemen oplossen. Het is belangrijk om de beveiliging van een website up-to-date te houden. Daarom worden deze releases automatisch geüpdatet. Deze kleine releases bevat wijzigingen die in theorie niets kan kapot maken.

WordPress versies

De eerste twee getallen van een versie staan voor een major release en als er een derde getal aanwezig is duidt dit op een minor release. Zo is de huidige versie van WordPress, op het moment van het schrijven van deze blog, 5.4.1. De 5.4 betekent hier de major release. De 1 duidt dus aan dat er een minor release automatisch is geüpdatet die een aantal bugs en beveiligingsproblemen moet oplossen.

Automatisch updaten uitschakelen

Er zijn een aantal logische redenen waarom je de automatische minor updates zou uitschakelen. Als je bijvoorbeeld volledige controle wilt behouden over de updates en eerst een back-up wilt maken voor een minor update of als de core bestanden van WordPress zijn aangepast. Toch blijft het belangrijk om altijd zo snel mogelijk te updaten voor de veiligheid van je website.

Het updaten van WordPress, plugins en thema’s kunnen wij van je overnemen. De minor releases worden automatisch geüpdatet, maar de major releases updaten wij maandelijks gecontroleerd. Daarnaast wordt er dagelijks een back-up van je website gemaakt, die 90 dagen lang wordt bewaard. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Back To Top