Skip to content

BuurtAED-actie in de Flemingstraat groot succes!

Jordy

BuurtAED-actie in de Flemingstraat groot succes!

In de Flemingstraat hangt binnenkort een AED! Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting hebben wij binnen drie weken voldoende geld opgehaald om een AED met bijpassende buitenkast aan te schaffen voor onze straat!

100% Hartactie

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, haalden wij de bakspullen uit de kast om cupcakes, brownies, taarten en andere lekkernijen te bakken. In totaal hebben wij ruim veertig taarten gebakken! Met het opgeleverde geld van deze creaties en de donaties van de buren hebben wij het geldbedrag van € 2.736,- voor de BuurtAED opgehaald!

Het belang van een AED

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als men binnen zes minuten start met reanimeren en een AED gebruikt. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd bij het slachtoffer te zijn. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken, zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Ook een inzamelactie houden voor een BuurtAED? Kijk wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl en start je eigen actie!

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Back To Top