Skip to content

Communicatiebureau, marketingbureau of reclamebureau?

Team Support

Welkom bij het bureau wat een beetje méér doet dan alleen marketing, communicatie en reclame. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen een communicatiebureau, marketingbureau en reclamebureau? Mijn persoonlijk antwoord hierop licht ik graag toe, want het is vandaag de dag niet altijd even duidelijk.

Veelal wordt gezegd dat een reclamebureau op operationeel niveau werkt, een communicatiebureau op tactisch niveau en een marketingbureau op strategisch niveau. Een online marketingbureau is vaak zowel operationeel als tactisch. En daarnaast is er nog een grijs gebied van conceptontwikkeling, creatie en strategisch brand management.

Marketingbureau

De basis van marketing zit in de 4 (of 5 of 7) P’s en daarmee betreft het vaker onderzoek doen naar de markt/doelgroep. Wie is de doelgroep en wat zijn de doelstellingen? Vaak blijft dit op strategisch niveau en wordt er veel onderzoek gedaan.

Het online marketingbureau daarentegen richt zich op resultaten. Op vindbaarheid, op advertentievertoningen, social media marketing en affiliate marketing. De meest mogelijke manieren om online voor je doelgroep gevonden te worden.

Communicatiebureau

Een communicatiebureau kijkt mee in elke vorm van communicatie. Van strategie tot adverteren en van branding tot webdesign. Vaak volgen hierin concepten, welke met design, fotografie/video & creatieve content uitgewerkt worden. Vandaag noemen we ons een 360° communicatiebureau om campagnes zowel offline als online zichtbaar te maken. Crossmediaal is ook een vaak gehoorde term dat wordt gelinkt aan een communicatiebureau. Een communicatiebureau helpt ondernemers vaak met een ‘full service’ dienstverlening.

Reclamebureau

Een reclamebureau is vaak uitvoerend actief met het ontwerpen van een merk, huisstijl, productverpakking, posters, folders en inmiddels ook vaak online producten. Het reclamebureau verzorgt snel en vakkundig dat jouw logo zichtbaar is, op bijvoorbeeld online banners, social media posts of via een video op YouTube. Daarnaast werkt een reclamebureau vaak samen met bijvoorbeeld drukkerijen, signmakers (belettering) en videomarketeers.

Welk bureau nu kiezen?

Welk bureau het beste past bij een ondernemer of merk hangt vaak veel meer af van de persoonlijke ‘klik’ dan met de ‘naam’ van het bureau. Bij 100% LEIDEN zijn wij een communicatiebureau. Wij verzorgen voor veel MKB bedrijven in Leiden, Sassenheim, Noordwijk en verder richting het Westland een fullservice dienstverlening op het gebied van communicatie, content en websites. Maar net zo goed ontwikkeling wij ook (eenmalig) een huisstijl (zoals een reclamebureau), activeren wij SEA en SEO campagnes (zoals een online marketingbureau) en doen wij marktonderzoek (zoals een marketingbureau) … Daarom zijn wij 100% LEIDEN. Meer online. Meer communicatie. Meer bereik. Meer zichtbaarheid. En dat met een 100% frisse kijk en een grondige aanpak.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top