Skip to content

Digitale toegankelijkheid & Accessibility

Denise Geerlings

Digitale toegankelijkheid & Accessibility

Voor veel mensen is het toegang hebben tot de digitale wereld heel vanzelfsprekend. Je gaat naar een website, leest wat je wilt lezen en onderneemt een actie. Maar wat als je slechtziend of zelfs blind bent? Dyslexie hebt of kleuren niet goed van elkaar kunt onderscheiden? Je wordt in veel gevallen uitgesloten van deze mooie digitale wereld. Een van de oplossingen? Websites digitaal toegankelijk maken.

Wat is digitale toegankelijkheid?

Om digitaal toegankelijk te zijn, is het belangrijk dat iedereen jouw website kan gebruiken. Hierbij spelen het websiteontwerp en technische elementen een belangrijke rol. Het komt erop neer dat alle bezoekers op een digitaal toegankelijke website alles van de website kunnen gebruiken. Ook mensen met een beperking.

Meer. Voordelen.

Websites die digitaal toegankelijk zijn hebben diverse voordelen. Het zorgt ervoor dat alle gebruikers de website met gemak gebruiken, de website beter zichtbaar wordt in de zoekmachines, het bruikbaar is voor een grotere doelgroep én werkt op verschillende apparaten. Daarnaast is een digitaal toegankelijke website beter te lezen en te indexeren door Google. Dit zorgt ervoor dat jouw website uiteindelijk hoger scoort in de zoekmachines.

Nederlandse wetgeving

Het hebben van een digitaal toegankelijke website is niet voor alle websites verplicht. Alle websites van de Nederlandse overheid moeten vóór maandag 23 september 2020 wel digitaal toegankelijk zijn. Hulp bij nodig? Wij maken jouw website digitaal toegankelijk.

Zo doen wij dat

Het digitaal toegankelijk maken van een website vraagt een goed stappenplan. Hoe ziet ons stappenplan eruit?

  1. Ontdekken aan welke richtlijnen de website nog niet voldoet.
  2. Opstellen van het digitale toegankelijkheidsrapport.
  3. Aanvragen van een digitale toegankelijkheidsverklaring.
  4. Optimalisatie van de punten die nog aan de richtlijnen moeten voldoen.
  5. Waarborgen dat de website digitaal toegankelijk blijft.

100% aan de slag

Wij helpen je om jouw website digitaal toegankelijk te maken. Zullen we binnenkort kennismaken om te kijken wat voor jouw website de beste aanpak is? Bel, mail of stuur een chatberichtje, dan plannen we een afspraak in.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Back To Top