Skip to content

Dit zijn dé trends op het gebied van social media in 2023

Christine Strijbis

Social media trends 2023

In 2022 zijn veel ontwikkelingen op social media geweest; meer creators, meer aanbod en meer social commerce. Dit jaar loopt alweer bijna ten einde en zal plaatsmaken voor een nieuw jaar met nieuwe trends en ontwikkelingen. Met welke van de onderstaande trends ga jij komend jaar aan de slag?

Trend 1: Kortere video’s

Vandaag de dag worden consumenten via alle grote platformen blootgesteld aan korte video’s. Denk hierbij aan TikToks, Reels en YouTube Shorts. Consumenten krijgen steeds meer verschillende soorten content te zien en hun spanningsboog wordt korter. Lange stukken tekst of lange video’s scrollen ze sneller voorbij. Speel hier als bedrijf op in door korte pakkende video’s te maken en content te creëren die gelijk de aandacht pakt.

Trend 2: One click purchases

Online shoppen wordt in 2023 nóg makkelijker. Nu is het normaal om een gebruiker via een advertentie op een social media platform door te sturen naar de website van jouw merk of organisatie. Vanaf eind 2022 kunnen gebruikers het product rechtstreeks kopen zonder de app van Instagram, Facebook of TikTok te verlaten. Zorg er als bedrijf voor dat je social commerce winkel is opgezet zodat deze update ook effectief is voor jullie.

Trend 3: Nieuwe platformen zonder advertenties

De verwachting is dat er meer nieuwe niche platformen gaan komen die niet werken met advertenties. Eén van de platformen afgelopen tijd snel gegroeid is onder consumenten is ‘BeReal’. Het is een van de weinige populaire platformen die niet aan advertenties doet.

Trend 4: Authenticiteit is de sleutel tot succes

Consumenten van vandaag zullen eerder kiezen voor een merk dat authentiek en betrouwbaar is. In een digitaal tijdperk met ontelbaar veel merken is het van belang om aan de verwachtingen van de klant te voldoen. Richt je als merk op het creëren van content die jullie authenticiteit van het merk bevestigt. Ga mee met de trends, maar probeer dicht bij de kern van jullie merk te blijven. Authenticiteit is ‘key’!

Hulp nodig met jouw social media strategie?

Nu ben je weer helemaal op de hoogte van de social trends voor 2023! Ook aan de slag met social media voor jouw merk of organisatie? Neem dan contact met ons op voor een passend advies. Ons content team staat voor je klaar.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Back To Top