Skip to content

Dit zijn dé trends op het gebied van social media voor 2022

Christine Strijbis

Dit zijn dé trends op het gebied van social media voor 2022

De online wereld is meer in beweging dan ooit tevoren. Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de marketingstrategie. Om hier volgend jaar goed op te anticiperen, vertellen we alvast de trends van 2022. Met welke trends ga jij komend jaar aan de slag?

#1 Creators pakken de macht

Social media platformen worden gemaakt of gekraakt door de mate waarin creators het platform van unieke content voorzien. Vrijwel elk kanaal heeft afgelopen jaar creator funds opgezet om zo creators en influencers te verleiden content te maken. Ook worden er meer mogelijkheden gelanceerd die de mogelijkheid biedt om creators geld te laten verdienen met hun content.

#2 Social commerce blijft groeien

Tijdens de coronacrisis is het aantal consumenten dat via social media aankopen deed gestegen. Mede omdat meer mensen social media gingen gebruiken, maar ook omdat social media de unieke kans biedt aan consumenten om zowel inspiratie als commercie aan elkaar te koppelen. Ook komend jaar zullen steeds meer social kanalen met e-commerce features komen. Wees hier dus goed op voorbereid door alvast de shops in te richten op social media kanalen.

Trends social media 2022

#3 Voice content

Het is je vast niet ontgaan dat het afgelopen jaar voice features als paddenstoelen uit de grond schoten. Sindsdien is dit niet meer weg te denken uit het social media-landschap. Podcasts zaten al in een enorme sneltreinvaart en dat wordt de komende tijd nog versterkt door nieuwe voice features in apps. Denk ook aan de app Clubhouse waar het volledig om voice content draait.

#4 Less is more

Mensen besteden meer tijd op social media, maar minder tijd aan individuele berichten. De kans dat volgers langs je bericht scrollen is erg groot. De diverse platforms moeten dit aanpassen door steeds vaker hapklare contentopties aan te bieden, zoals templates voor TikTok of Reels. Maar ook de ‘oude’ contentvormen, zoals stories en posts, moeten eraan geloven. Minder tekst en meer beeld is de afgelopen jaren al de trend en dit neemt alleen maar toe.

Trends social media 2022

Hulp nodig met jouw social media strategie?

Ik hoop je zo weer helemaal op de hoogte te hebben gebracht van de social trends voor 2022. Ook aan de slag met social media of content? Neem dan contact met ons op voor een passend advies.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Back To Top