Skip to content

Een dag in het werkleven van stagiaire Julia bij 100% LEIDEN

Team Support

De wekker gaat en het is weer tijd om op te staan. Ik blijf zo lang mogelijk snoozen totdat het écht tijd is. Ik stap op de fiets en in een bescheiden vijf minuten ben ik al gearriveerd bij het kantoor van 100% LEIDEN. Ik stap het kantoor binnen en de meesten zitten al op hun plek. Zodra ik bij mijn werkplek ben, start ik mijn computer op en is het tijd om mijn taken te bekijken: genoeg te doen vandaag.

09:00 – 10:00: webteksten doorvoeren & stand-up

Dagelijks werk ik aan diverse taken, waar ik echt blij mee ben. Van een simpel ontwerp voor een homepagina maken tot een checklist nalopen voordat een nieuwe website de lucht in kan, een webdesign realiseren in WordPress tot het ontwerpen van een logo. Vandaag begint mijn dag met teksten. De nieuwe teksten moeten doorgevoerd worden op de website van een klant. Tussendoor doen we een stand-up, zoals we dat iedere dinsdag doen. Het is een momentje waarbij iedereen even kort vertelt waar ze mee bezig zijn voor de rest van de week. Zo krijgt iedereen goed inzicht in wat de anderen gaan doen of waar iemand hulp bij nodig heeft.

10:00 – 12:30: webdesign realiseren

Dan is het tijd om aan de slag te gaan met een homepagina slider. Er moet een geanimeerd pijltje onderaan de slider komen te staan. Wanneer iemand op dit geanimeerde pijltje klikt, scrollt diegene direct naar beneden. Ik heb het zo geanimeerd dat de pijl van boven naar beneden beweegt over de video heen, zodat het opvalt. Maar niet te snel heen en weer; dan wordt het irritant.

Dan gaan we alweer door naar de volgende taak: een testomgeving opzetten voor een nieuwe klant. Dit is voor mij ook nieuw dus schakel ik de hulp in van Winsley, onze webdeveloper. Nadat Claudia, de designer, het ontwerp heeft gemaakt voor een nieuwe website is het tijd om een testomgeving aan te maken. In deze testomgeving kunnen wij het ontwerp van Claudia gaan bouwen. Winsley legt mij stap voor stap uit hoe het in zijn werking gaat en ondertussen schrijf ik mee om een handleiding te maken. Met deze handleiding kan de volgende stagiair/stagiaire dan aan de slag.

12:30 – 13:00 uur: pauze

Dan is het tijd voor pauze! Ik pak mijn lunch uit de koelkast, warm deze op in de magnetron en loop samen met een aantal collega’s naar onze favoriete picknicktafel. Het is goed om even te lopen als je zo lang zit. Een halfuur later lopen we terug en is het tijd om weer aan de slag te gaan.

13:00 – 17:30: website bouwen

Het laatste gedeelte van de dag besteed ik aan het bouwen van een website. Het bouwen van een website neemt altijd veel tijd in beslag, maar het begint er al goed uit te zien. Ondertussen heb ik de linkjes een kleur gegeven, zodat ze meer opvallen. Ook voeg ik de definitieve foto’s aan de website toe. Zo krijgt het steeds meer vorm! Daarnaast moet de website worden voorzien van een contactformulier en moet ik zorgen dat de website responsive is, dus zowel op laptop, tablet en telefoon toegankelijk is. En opeens is het alweer 17:30 uur. Tijd om naar huis te gaan en op te laden om morgen weer te knallen!

Ben jij de volgende stagiair(e) van 100% LEIDEN?

En? Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij 100% LEIDEN? Dat begrijp ik! Bekijk hier de laatste vacatures(of bel naar kantoor) en solliciteer direct.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top