Skip to content

Een kijkje achter de schermen bij Google Nederland

Danielle Arrachart

Regelmatig komt er weer een e-mail binnen van Google Nederland met de verschillende trainingen die worden aangeboden. Wij worden er altijd heel enthousiast van. Je bent nooit bent uitgeleerd en het verbreden van kennis kan nooit kwaad. Toch is het bij de trainingen van Google niet vanzelfsprekend dat je na het klikken op ‘Aanmelden’ ook daadwerkelijk wordt uitgenodigd. Meestal krijgen wij namelijk binnen enkele seconde de e-mail met het bericht dat we op de wachtlijst staan… Razend populair die trainingen van Google! Maar deze keer was het ons gelukt en mochten wij het zelf ervaren.

Even je reis checken…

We horen de reclame regelmatig op de radio, maar ook voor deze training houdt de reis je bezig. Met de auto of met het openbaar vervoer? Dure parkeerkosten of het retourtje met de trein? Hier kom je er eigenlijk al achter hoe ‘online’ iedereen is. Je zoekt namelijk in een handomdraai op wat de beste manier is om bij Google Nederland te komen, met de Google Maps app! Extra belangrijk om als bedrijf vindbaar te zijn in Google, zodat consumenten jou altijd kunnen vinden.

Training Google Search

Google weet daar alles van en deelt de kennis graag met andere bedrijven. Daarom organiseerden zij deze week de training ‘Google Search’. Een training met een lekkere start, aangezien er bij binnenkomst een heerlijk ontbijtje voor ons klaarstond. Van fruit met yoghurt tot koffie en thee met een heerlijke ontbijtkoek… Aan alles was gedacht. De training werd gegeven door een Google specialist, die over de grenzen werkt en alles weet over Google AdWords.

Tips en trucs

Naast de basisinformatie kregen we tijdens de training diverse tips en trucs. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een campagne het beste kunt aanmaken en inrichten? Hoe je het budget bepaalt? Of hoe je gestelde doelen het beste kunt halen? Nee? Dat is niet zo gek! Bij het maken van een AdWords campagne komt namelijk veel kijken. Er zijn diverse instellingen, targeting opties en variaties met zoekwoorden en advertenties die er voor zorgen dat een campagne optimaal presteert.

Inspirerende lunch

Natuurlijk is de training op zich al heel interessant, maar het is ook de ideale gelegenheid om met vakgenoten te praten. Tijdens de lunch hebben we genoten van al het lekkers (we werden wederom verwend), en was er gelegenheid om de ervaringen met elkaar te delen. En na de lunch… kregen we nog veel meer informatie! De dag werd afgesloten met een beveilingscheck van onze persoonlijke Gmail accounts. Hoe veilig ben jij online?

100% online

Wij zijn weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van AdWords campagnes. Wil jij met je bedrijf ook profiteren van optimale vindbaarheid in zoekmachines en meer? Kom eens een kopje koffie of thee bij ons drinken, wij leggen je graag uit wat wij voor je kunnen betekenen.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Back To Top