Skip to content

Elke kunstenaar verdient het om gezien te worden

Team Support

Jasper van der Wel Kunstboek

Wij zijn 100% trots op dit boek! Het is niet zomaar een boek, maar een kunstboek als ode aan filosofisch etser Jasper van der Wel (overleden in 2021). Het kunstboek is een familieproject van Christine wat maakt dat het een éxtra bijzonder project was om te coördineren, ontwerpen en te laten drukken.

Technisch hoogstaand kunstwerk

De oom van Christine, Jasper van der Wel (1947 – 2021) leefde nadrukkelijk voor zijn grafische kunst. Hij werkte altijd in de voor hem zo kenmerkende kleuren en hanteerde een filosofisch uitgangspunt. In zijn etsen gaf hij vorm aan zijn zoektocht naar het verleden, heden en de toekomst. Dit resulteerde in technisch hoogstaand werk, met een kleurrijk palet.

Kunstenaar verdient marketing

Zo bescheiden als Jasper was, had hij zelf nooit aan marketing gedaan. Het gevolg? Zijn kunst is nooit door een groot publiek gezien. Jammer, want zijn etsen zijn heel bijzonder. Het verdient het om gezien en gewaarborgd te worden. Na het overlijden van Jasper bleef zijn artistieke erfenis over. Vrienden van Jasper wilden dit graag bundelen in een boek om zo een ode te geven aan zijn leven en kunstwerken. Christine geeft met haar liefde voor marketing en design maar wát graag gehoor aan deze ode.

Jasper van der Wel Kunstboek

Samen met familie en vrienden hebben we bij 100% Leiden dit project gerealiseerd. Het boek ‘Jasper van der Wel’ telt 120 pagina’s waarin een selectie van zijn mooiste werken zijn opgenomen. Zijn vrienden, Jaap van Duijn en Peter Bonthond, hebben het boek geschreven. “Jaspers werk is door zijn bescheiden houding onder de radar gebleven, maar verdient het om gezien te worden en behouden te blijven.”

Onze designer Mark den Bakker heeft er met zijn grafische ontwerp voor gezorgd dat alle verzamelde kunstwerken tot hun recht komen in het boek. Wij worden heel blij van het eindresultaat, en anderen ook! Dat bleek uit de vele lovende reacties bij de boekpresentatie in Laren.

“Ik ben enorm trots dat ik mee kon helpen om Jasper een plek te geven waar hij hoort: een waardig kunstenaar met een eigen expositie en een boek.” – Christine Strijbis

Wil je het boek ook zien? Kom langs in Leiden of bestel het via jaspervanderwel.nl. Ken jij ook iemand die heel bijzonder is en een eigen boek ’verdiend’? Wij verbinden graag mensen met hun passie en ondersteunen tijdens het hele project, om met elkaar tot een schitterend boek te komen.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top