Skip to content

Gebruik Instagram Stories als een pro

Team Support

Tja, wat kunnen we ervan zeggen? In het begin waren we nog vrij verbaasd over de manier waarop Instagram Snapchat kopieerde. Het was een beetje brutaal zelfs. Maar stiekem zijn we nu om. Stories zijn net zo goed en misschien zelfs wel beter dan Snapchat. Instagram is toch iets minder een mysterie dan Snapchat. En dat is te zien aan het gebruik. In april versloeg Instagram stories zelfs Snapchat. Dus hup, jouw bedrijf ook aan de stories! Wat zijn de insider tips? 100% Leiden heeft ze voor je!

De basis

Hoe voeg je een story toe? Dat kan op twee manieren. Of via je profielfoto op je profielpagina, of via het camera-icoontje in je feed linksboven. Als je klaar bent met tekst en tekenen dan klik je simpelweg op ‘add story’ en klaar is kees. Maar er is nog zo veel meer!

Formaat van media

Je kan kiezen uit een foto, video, gif of boomerang. Bij de video’s kan je kiezen uit een video opnemen die achteruitloopt of handsfree. Een video mag maximaal 15 seconden zijn. Wil je graag een video of foto vanuit je cameraroll uploaden? Swipe dan omhoog en je ziet de video’s en foto’s van de laatste 24 uur die je kan plaatsen.

Stickers

En je kan ook Geotags, stickers en filters toevoegen. Deze zijn iets minder uitgebreid dan bij Snapchat, maar nog steeds erg leuk. Hashtags werken ook. En, je kan een selfie sticker plaatsen, door in de stickers op het cameraatje te klikken. Plaats je hoofd waar je maar wilt! Je kan het formaat van de sticker aanpassen door te ‘knijpen’ net als bij veel andere apps. Ook kan je stickers in video’s ‘pinnen’, zodat ze bewegen. Genoeg creatieve dingen te bedenken!

Tekenen

Je kan ook tekenen, in allerlei verschillende kleuren. De kleuren kan je op twee verschillende manieren aanpassen: door naar links te swipen krijg je voorgeselecteerde kleuren, klik je op een kleur en houd je dit vast, dan krijg je het palet van kleuren. Er zijn 4 verschillende opties van pennen, en een gummetje om eventuele foutjes uit te gummen. Probeer je mooiste kalligrafie, of teken overal oogjes op, ook gezellig.

Tekst

Met de tekst-tool kan je op verschillende manieren tekst toevoegen: gewoon los in zwart, in een kleur, of in een gekleurde balk. Zelf kan je ook de grootte aanpassen, hetzelfde als een sticker, of met een het schuifje links bij de tekst-editor. De kleur veranderen werkt hetzelfde als met de pennen. Door een woord te selecteren kan je de kleur en grootte van het woord individueel veranderen. Wees je eigen grafisch designer.

Iets veranderen?

Mocht je iets willen aanpassen dan kan je een sticker of tekst selecteren en het naar het prullenbakje slepen wat nu onderaan verschijnt.

Hulp nodig met creatief zijn? Ons team maakt de leukste stories voor jouw bedrijf!  Veel creatief plezier gewenst met je stories!

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top