Skip to content

Geef je Instagram bereik een boost met Reels

Team Support

Instagram Reels

Wil je jouw bereik op Instagram vergroten? Duizenden mensen bereiken? En op een creatieve manier jouw bedrijf laten zien? Dat kan! Met het razend populaire Instagram Reels bereik je snel en gemakkelijk een groot publiek. Maar wat zijn Reels precies en wat maakt ze zo belangrijk? In deze blog lees je alles wat je moet weten over Instagram Reels. Meer over de functie en het gebruik van Reels kun je lezen in deze blog.

Wat zijn Reels?

Oké, Reels dus. Klinkt leuk, maar wat is het? In het kort; een tool waarmee je korte video’s tussen de 15 en 60 seconden kunt maken. De video’s kun je in de app zelf editen waarbij je zo creatief kan zijn als je maar wilt. Gebruik bestaande video’s of film rechtstreeks vanuit de app, voeg een pakkende tekst en sfeer verhogende muziek toe en je bent ready to upload!

Waarom is het bereik zo hoog?

Reels nemen een belangrijke positie in binnen Instagram. Door Reels te gebruiken vergroot je jouw zichtbaarheid binnen Instagram, doordat deze feature voorrang krijgt boven foto posts. Zichtbaarder zijn betekent ook dat je meer mensen kan bereiken. Erg fijn natuurlijk, omdat je zo ook de kans vergroot om jouw ideale klant te bereiken. Reels worden bij veel mensen op hun tijdlijn geplaatst en hebben een aparte plek binnen Instagram gekregen waarin je ze gemakkelijk kan bekijken. Ook zal jouw Reels gemakkelijker op de explore pagina van Instagram verschijnen. Dé plek om ontdekt te worden en viraal te gaan!

Regels van Reels

Echte Reel regels zijn er niet, maar ik wijs je graag op een paar punten om in gedachten te houden als je er eentje maakt. Reels hoeven niet een perfecte reclame video te zijn. Liever niet zelfs. Het is juist leuk om je volgers een kijkje achter de schermen te geven. Toon je volgers iets wat je normaal gesproken niet zo snel zal zien. Een verhaal vertellen zonder je beeld te bewegen is iets wat je in mijn ogen beter niet kan doen. Hou de snelheid erin. Zorg dat je de aandacht van de kijker in de eerste paar seconden weet te trekken, anders scrollen ze gemakkelijk door naar de volgende Reel.

Maak je eerste Reel!

Ik raad het gebruik van Reels zeker aan en help je graag om zelf aan de slag te gaan. Hieronder een aantal tips om jouw eerste Reel te maken:

  • Maak in je Reel verschillende korte video’s die je achter elkaar plaatst in plaats van één lange video.
  • Gebruik populaire muziek om je video te ondersteunen.
  • Zorg dat je je Reel ook in je Feed deelt tussen al je andere posts. Zo zorg je dat de video nog meer opvalt.
  • Tot slot: vergeet geen hashtags te gebruiken om je bereik te vergroten. 

Hoe je Reels in kan zetten om het bereik van jouw bedrijf te vergroten? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Om in de stemming te komen zijn hier een paar Reels die wij voor klanten gemaakt hebben:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kom in de Kas (@komindekas)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 100% Leiden (@100leiden)

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top