Skip to content

Google Posts: jouw content gratis zichtbaar in zoekresultaten

Team Support

Wanneer je denkt dat Google echt niks nieuws meer kan verzinnen, dan heb je het mis. De multinational introduceert namelijk haar nieuwe functie: Google Posts. Hierdoor is het voor bedrijven mogelijk om korte nieuwsberichten aan je Google Mijn Bedrijf toe te voegen. Gebruik deze nieuwe tool om acties of nieuwe producten te promoten en zo meer klanten naar je (web)winkel te trekken.

Hoe gebruik je Google Posts?

Heb je een eigen Google Mijn Bedrijf? Zo ja, dan is het heel simpel. Zo nee, ga dit dan als de wiedeweerga aanmaken! Dit is namelijk essentieel voor de online vindbaarheid van je bedrijf.

Wanneer je eenmaal een account hebt, kun je gemakkelijk via Google Mijn Bedrijf nieuwsberichten toevoegen. Gebruik de nieuwsberichten om daadwerkelijk nieuws over je bedrijf te delen, of om bijvoorbeeld acties te communiceren.

De berichten kunnen uit maximaal 300 woorden bestaan en het is mogelijk om ze extra aantrekkelijk te maken met diverse call-to-action-buttons.

Zoekmarketing nu nog exacter

Google Posts opent nieuwe deuren wanneer het gaat om locale zoekmarketing. Jouw Google Posts zijn alleen zichtbaar wanneer iemand daadwerkelijk op jouw bedrijf googelt. Dit maakt het mogelijk om jouw berichten zeer precies te targeten op jouw doelgroep.

Bijvoorbeeld: jij bent eigenaar van een broodjeszaak. Jij hebt een Google Post die zegt: ‘Download deze kortingsbon en ontvang 10% korting op een broodje naar keuze!’.

Zou jij dat broodje gaan halen?

Relevantie is key

Gebruik de Posts echt alleen voor actuele berichten. De items worden namelijk na 7 dagen automatisch door Google verwijderd. Wanneer je echter opkomende evenementen wilt promoten, kan je post wel langer in de zoekresultaten zichtbaar blijven.

Google biedt eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om zoekmachinemarketing. Kom je er zelf niet uit? Wij denken graag met je mee over hoe jij je bedrijf succesvol communiceert en promoot via Google of andere online platforms. Je bent van harte welkom op ons op kantoor voor een kop koffie of maak een afspraak voor een videochat!

 

 

 

 

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top