Skip to content

Hoe groei ik mijn account organisch op Instagram? Gebruik deze vier tips!

Team Support

Hoe groei ik mijn account organisch op Instagram? Gebruik deze vier tips!

Grote kans dat jouw onderneming op ‘the gram’ zit. Naast Facebook en YouTube is Instagram namelijk het meest gebruikte social media platform ter wereld. Maar het is soms nog knap lastig om mensen met jouw content te bereiken en jouw following te laten groeien. Instagram verandert regelmatig haar algoritme. Hierdoor zie jij alleen content die aansluit bij jouw interesses en content van accounts waar je regelmatig interactie mee hebt. Dagelijks verschijnt er zo veel content op Instagram dat het niet mogelijk is om dit allemaal te tonen. Naar schatting bereik je slechts 10% van jouw volgers. Dat is zeer weinig. Daarom is het extra belangrijk om met jouw content de juiste doelgroep te bereiken die interesse heeft in jouw account. Ik geef je vier tips waarmee je jouw account op Instagram organisch laat groeien.

Tip 1: Houd focus op je eigen vakgebied of niche

Het is belangrijk om met Instagram een social community op de bouwen. Hoe meer interactie jouw berichten hebben, hoe vaker Instagram jouw berichten in de feed van jouw volgers zal laten zien. Begin dus met het zoeken van interactie met jouw doelgroep. Blijf zo dicht mogelijk bij je eigen boodschap. Zoek gelijkgestemde accounts en creëer interactie zodat ze jouw account regelmatig terug zien komen. Stel jij verkoopt kamerplanten, zorg dan dat je wordt opgemerkt door accounts die helemaal gek zijn van kamerplanten (zoals ikzelf). Het zal je misschien verbazen maar er bestaan heel veel niche communities op Instagram, zorg ervoor dat jouw account daar wordt opgepakt. Dan heb je gelijk jouw doelgroep te pakken.

Tip 2: Maak gebruik van vaste thema’s in je uitingen

Instagram is vooral een visueel platform, dus het beeld is belangrijker dan tekst. Less is more. Met dagelijks miljoenen foto’s is het een knappe prestatie om op te vallen. Herkenbaarheid is vaak een reden om terug te keren naar jouw profiel. Dus werk aan homogene beelden voor op jouw profiel. Kies kleuren die in jouw feed terugkeren en hanteer daarbij een vaste vorm van grafische elementen, teksten en emoji’s.

Tip 3: Maak slim gebruik van hashtags

Slim gebruikmaken van hashtags is key om meer accounts jouw Instagram te laten ontdekken. Gebruik je alleen veel gebruikte hashtags? Dan is de kans groot dat jouw post na enkele seconden uit het berichtenoverzicht van die specifieke hashtag verdwijnt. Nogal zonde van je tijd en bereik dus. Zorg voor een goede mix aan hashtags onder je bericht. Maak een goede mix tussen grote, middel en niche hashtags. Het voordeel van niche hashtags? Door de kleine hoeveelheid posts blijft jouw bericht langer zichtbaar in het overzicht van recente berichten met die hashtag.

Tip 4: Zorg voor oprechte interactie

Om in 2021 organisch te blijven groeien op Instagram is het belangrijk om een band op te bouwen met jouw volgers. Nadat je een tijd consistent en regelmatig plaats zie je vanzelf wie jouw loyale volgers zijn. Ook bij mensen die jou nog niet volgen kun je het verschil maken. Laat zo nu en dan een reactie achter bij posts onder reguliere en niche hashtags. De impact van persoonlijk contact is groter dan je denkt. Grote kans dat ze jouw profiel zullen bekijken en volgen.

Het is dus vooral van belang om actief en authentiek te zijn op jouw Instagramprofiel. Zorg dat je meerdere keren per week zichtbaar bent, zowel op stories als posts. En mega belangrijk: verlies je volgers niet uit het oog. Probeer frequent en oprecht te reageren. Dan komen de volgers vanzelf.

100% social media strategie

Hulp nodig bij het opzetten en bijhouden van een Instagram account of andere social media kanalen? Neem dan contact met ons op! Ons team gaat er graag mee aan de slag.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top