Skip to content

Hoe real is BeReal?

Team Support

Hoe real is BeReal?

Na de populariteit van TikTok is er een nieuwe hype ontstaan die de focus volledig legt op de realiteit. De social media app ‘BeReal’ bestaat al sinds 2019, maar is de afgelopen maanden heel populair geworden. Hoe komt dat? En wat kan je met de app? Dat leg ik aan je uit!

Hoe werkt de ‘BeReal’ app?

De app BeReal is ontworpen om het realistische leven vast te leggen op een willekeurig moment van de dag. Je krijgt op een willekeurig tijdstip een pushnotificatie waarin staat dat je je BeReal moet vastleggen. Je krijgt twee minuten om een foto te maken van wat je op dat moment aan het doen bent. De app maakt gebruik van zowel de voor- als de achterkant van je camera. Wanneer je aan één van de kanten de foto gemaakt hebt draait de camera automatisch naar de andere kant. Zo komt er een foto uit van de voor én achterkant. Na het plaatsen van je BeReal kunnen je vrienden zien wat je aan het doen bent. De app houdt ook een fotodagboek bij van al je dagelijkse BeReal momenten. Hoe leuk is dat?

Naast het posten van je eigen BeReal kun je ook die van je vrienden zien. Hier kan je dan ook op reageren met een zelfgemaakte emoji in vorm van een foto.

Let op: Iedereen die diegene als vriend heeft kan jouw geweldige selfie-emoji ook zien.

Strijd tegen de neppe wereld van Instagram

Wanneer je ’s ochtends wakker wordt en gaat scrollen op Instagram zie je veel perfecte plaatjes voorbijkomen. Zo is al jaren een vertekend beeld geschetst van de werkelijkheid, want veel Instagramgebruikers, met name influencers, een perfect leven laten zien. Dit is echter niet de realiteit. Hier komt dan ook steeds vaker kritiek op. Hoewel steeds meer mensen ‘het échte leven’ op social media laten zien, worden vooral jongeren nog steeds beïnvloed door de perfecte plaatjes. BeReal wil daar een einde aan maken. Je tijdlijn van BeReal is dan ook een stuk realistischer dan op Instagram. De tijdlijn is gevuld met bankhangfoto’s, rommelige kamers en niet-perfecte plaatjes.

Fun fact: Een ander verschil met Instagram is dat BeReal (nog) geen advertenties in de app heeft.

BeReal inzetten voor jouw bedrijf

De BeReal app is niet alleen voor particulieren geschikt maar ook zéker voor bedrijven. Door behind the scenes en realistische beelden te delen met je volgers, schep je een persoonlijkere band met je doelgroep. Dit heeft een positief gevolg, namelijk: het vergroten van naamsbekendheid, meer trouwe klanten aantrekken en een grotere betrokkenheid.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar nieuw personeel? Zet BeReal in! Veel potentiële werknemers bekijken vaak de social mediakanalen van het bedrijf voordat zij solliciteren. Wanneer je veel ‘echte’ beelden laat zien, krijgt de potentiële werknemer een ongefilterd kijkje in de keuken van jouw bedrijf.

Hoe ‘real’ is BeReal?

Hoewel je zou denken dat de BeReal een realistisch momentopname is, hoeft dat niet altijd zo te zijn. Wanneer je een pushnotificatie krijgt, kun je deze laten staan en je foto nemen wanneer je bent opgemaakt, je kamer hebt opgeruimd of wat leuks aan het doen bent. Dit is natuurlijk veel minder ‘real’. Of je hier ongezien vanaf komt? Nee, dat zeker niet. Je vrienden krijgen een melding wanneer je een ‘late BeReal’ maakt. Ook zie je hoe vaak een foto opnieuw is gemaakt, en als je zelf geen BeReal plaatst, krijg je de foto’s van je vrienden ook niet zien. Dit creëert nieuwsgierigheid, omdat je vrienden wél posten. Hierdoor krijg je sneller de neiging om jouw BeReal ook zo snel mogelijk te plaatsen.

Heb jij je BeReal al gemaakt vandaag?

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top