Skip to content

Inzet video content ook interessant voor jouw bedrijf!

Team Support

De technologie rondom online video ontwikkelt zich in een razend tempo en de toepassingen lijken eindeloos. Waar video content vorig jaar al steeds meer aanwezig was, neemt het dit jaar alleen nog maar meer toe. Contentmarketing wordt steeds visueler en als organisatie of merk tel je (bijna) niet meer mee als je hier geen gebruik van maakt. Bewegend beeld heeft een enorme aantrekkingskracht. Het belang en de impact van video voor business is dan ook enorm. 

Facts and figures video content

Volgens onderzoek van Cisco zal in 2017 bijna 70% van al het internetverkeer uit video bestaan.

 • Blogs met video content krijgen 300% meer links naar hun landingspagina
 • Videoadvertenties op social media hebben de hoogste click-through rate
 • Met een video is de kans op een 1e pagina ranking in Google 53x hoger (Ja… Je leest het goed!)
 • 50% van de consumenten zijn meer geneigd om nieuwsbrieven te lezen die linken naar video’s
 • Zo’n 75% van de online video kijkers heeft maandelijks interactie met een online videoadvertentie
 • 85% van de consumenten is meer geneigd tot een aankoop na het zien van een productvideo

Oftewel, video is hot! Niet alleen het publiek zit erop te wachten, het zorgt ook voor een hogere positie in de zoekresultaten van Google zoekresultaten. Video speelt namelijk een steeds belangrijkere rol bij de algehele ranking van je website binnen Google. Naast SEO is video dus absoluut een aanvulling van de online communicatiemix van jouw bedrijf.

Online video trends 2017

‘Less is more’ is het motto; alles moet compacter, sneller en interactiever. Drone video, livestreamen en het maken, editen en delen van video’s via je smartphone. De technologie is er klaar voor, maar ben jij dat ook? En welke vorm van video content sluit aan bij jouw businessdoel en doelgroep?

Afhankelijk van de content bepaal je welk kanaal nodig is om jouw doelgroep te bereiken. De meest recente ontwikkelingen op het gebied van video zijn:

 • 360 graden en via Facebook live video’s
 • Video voor SEO
 • How to video’s
 • Tijdelijke video content (Snapchat & Instagram Stories)
 • User generated video’s
 • Behind the scenes video’s

Tip: De video’s met de hoogste ROI (engagement) combineren entertainment met educatie. Als je dat goed aanpakt, is de betrokkenheid bij een video 60% hoger dan wanneer je alleen foto’s en tekst gebruikt.

Inzet video content voor jouw bedrijf

Maar hoe zet je deze nieuwe video vormen nu effectief in voor je bedrijf? De bovengenoemde video trends zijn op vele verschillende manieren toe te passen, denk bijvoorbeeld aan het livestreamen van een evenement, een instructievideo over het gebruik van een product, een interview met medewerkers voor een kijkje achter de schermen, Q&A sessie over jouw product of service of een promotievideo voor een nieuwe dienst of product.

Vertel je verhaal online met een video

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij denken graag met je mee over het toepassen van online video voor jouw bedrijf. Benieuwd welke soort video’s 100% Leiden maakt? Neem dan alvast een kijkje bij onze video’s. Je bent van harte welkom op ons op kantoor voor een kop koffie of maak een afspraak voor een videochat!

Bronnen: Frankwatching en Forrester

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top