Skip to content

LinkedIn, hoe gebruik je het privé en zakelijk?

Team Support

LinkedIn, hoe gebruik je het privé en zakelijk?

LinkedIn is hét zakelijke netwerk platform op het internet. Zoeken naar vacatures, het delen van successen en het maken van connecties met mensen uit dezelfde branche. Een compleet en goed uitgewerkt LinkedIn profiel helpt om connecties te maken en op kansen in te gaan. Maar, hoe gebruik je nu LinkedIn optimaal, zowel privé als zakelijk. Omdat wij weten hoe belangrijk het platform is, heeft Noortje de belangrijkste punten op een rijtje gezet.

Je digitale visitekaartje

Voor zowel je privé als zakelijke pagina geldt dat het je digitale visitekaartje is. Je hebt dit zelf vast ook wel eens gedaan: je hebt een afspraak met iemand, en zoekt diegene van tevoren online op. Hetgeen wat dan naar boven komt in de zoekmachine is iemands LinkedIn profiel. Zorg er dus voor dat deze er op het eerste oog al goed uit ziet:

  • Kies een professionele profielfoto. Ga dus niet voor een selfie of vakantiefoto met een glaasje wijn. Het maken van een professionele foto hoeft niet ingewikkeld te zijn, je hebt er al een door een portretfoto te maken voor een effen muur.
  • Naast een goede profielfoto, trekt de samenvatting op je pagina ook aandacht. Hierin wil je duidelijk overbrengen wie jij bent, wat je expertises zijn en waar je eventueel naar opzoek bent.

Voor een zakelijke pagina is dit in de kern hetzelfde, maar nét iets anders uitgevoerd. Kies voor een profielfoto met het logo van jouw bedrijf, gebruik een bijpassende banner in de huisstijl en zorg dat de samenvatting vertelt wat jouw bedrijf doet/verkoopt/aanbiedt en wat jullie missie en visie is. LinkedIn is zeer geschikt voor het delen van kernwaarden, doelen en bedrijfscultuur.

Compleet LinkedIn profiel

Je hebt nu een professionele profielfoto en een pakkende samenvatting op je pagina staan. Dat is mooi! Maar… de oplettende lezer kijkt verder op je profiel. Het hebben van een compleet profiel is dan ook een vereisten. Zet de geschiedenis van je opleidingen en loopbaan overzichtelijk op je profiel en voeg eventueel behaalde certificaten of eindcijfers erbij.

Tip! Niet ieder bijbaantje dat je op je 14e hebt gehad is even relevant. Kijk goed vanaf welk punt de banen passend zijn bij waar je nu mee bezig bent, of mee bezig wil zijn. Of banen waarvan je denkt dat ze een bijdrage hebben geleverd aan de persoon die je nu bent.

Voeg ook competenties toe aan je profiel. Denk bijvoorbeeld aan de talen die je spreekt en met welke programma’s je kan werken. Voor een zakelijk account is het hebben van een compleet profiel nét zo belangrijk, zet al jullie projecten erop, deel welke producten of diensten jullie aanbieden en hoe jullie loopbaan van het begin naar nu is geweest.

Blijf top of mind

Het hebben van een compleet LinkedIn profiel is de start van je zichtbaarheid op LinkedIn. Vooral voor een zakelijk account is het belangrijk om veel te posten en zo top of mind te blijven. Deel alles waar jullie mee bezig zijn, content van het team of hoe jullie van plan zijn je doelen te behalen. We hebben het al vaker gezegd: De kracht van herhaling is belangrijk.

Let bij LinkedIn op de toon van de post. Dit is een zakelijker platform dan bijvoorbeeld Instagram of Facebook en laat je tekst dus aansluiten bij jouw LinkedIn doelgroep.

“Post of repost als team ook de zakelijke dingen op jullie privé account, dit is goed voor de zichtbaarheid en laat zien dat jullie als team achter jullie werk staan”

Het belang van een netwerk opbouwen

Het moet voor jouw persoonlijke, maar ook zakelijke pagina een gewoonte worden om na elke meeting, netwerk borrel of interactie iemand uit het werkveld een connectieverzoek te sturen via LinkedIn. Vergeet er geen berichtje bij te zetten de ontmoeting, of jullie zelfde visie op dingen. Daarnaast is het ook een voordeel om een groot netwerk te hebben als je bijvoorbeeld een vacature open hebt staan in je bedrijf. Deze deel je op je LinkedIn en wie weet heeft iemand uit jouw netwerk wel iemand in zijn of haar netwerk die passen bij de functie. Dat is mooi meegenomen!

100% uit je LinkedIn halen

Alles uit je privé en zakelijke LinkedIn account halen en je online zichtbaarheid vergroten? Daar helpen wij jou bij! Bel ons of kom langs in Leiden. De koffie staat klaar!

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top