Skip to content

SEO vs SEA: Samen winnen we de wedstrijd

Team Support

SEO vs SEA

Altijd al gedroomd om op de eerste plek in Google te staan? Of ligt jouw focus op het gebruik van de juiste zoekwoorden? Doelen die dichterbij komen met de inzet van SEO en SEA. Twee totaal verschillende expertises die op veel fronten recht tegenover elkaar staan. Maar werkt het niet veel beter als we deze expertises samen inzetten om zoveel mogelijk conversies binnen te halen? Waarom elkaar de ring uit boksen als we ook samen de wedstrijd kunnen winnen? Wij zijn in topvorm! Jij ook?

Effectieve budgetten inzetten

Marketingbudgetten effectief inzetten. Dat is iets waar bedrijven dagelijks mee bezig zijn. De belangrijkste vraag hierbij is: ‘Hoe haal ik het optimale aantal bezoekers of conversies binnen tegen zo laag mogelijke kosten?’. Een van de volgende keuzes is of je voor de lange termijn kiest of liever direct resultaat ziet. Kies je voor SEO of SEA?

Betere vindbaarheid

SEO, Search Engine Optimalization, draagt bij aan betere vindbaarheid in zoekmachines, lagere kosten per conversie en zorgt voor waardevolle conversies. Zoekwoorden, content en technische optimalisaties zorgen ervoor dat de zoekmachine de website steeds beter gaat lezen. Hierdoor wordt de positie in de zoekmachine steeds hoger en weten bezoekers je beter te vinden wanneer ze naar je dienst of product op zoek zijn.

Betere positie in de zoekmachines

Aan de andere kant staat SEA, Search Engine Advertising. Dit werkt net even anders. Met de inzet van SEA stel je zoekwoorden en advertenties in een campagne in. Als iemand op een ingesteld zoekwoord zoekt, komt de advertentie naar voren. Wordt er op jouw advertentie geklikt? Dan betaal je voor deze klik en heb jij een bezoeker op de website waar misschien ook een conversie uit komt.

Synergie tussen SEO en SEA

Ook al worden SEO en SEA als twee losse onderdelen gezien, geloof ik juist in de kracht om deze twee expertises te combineren. Je speelt in op de korte en lange termijn en behaalt direct waardevolle resultaten. Ben je benieuwd of dit jouw bedrijf naar een hoger level kan brengen? Bel, mail of stuur een chatberichtje en laten we snel kennismaken!

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top