Skip to content

Snel jouw vacatures vervullen? Laat ze opvallen!

Team Support

Vacature Vervullen Marketing tips

Jouw organisatie groeit zo snel dat er behoefte is aan nieuw personeel. Of een personeelslid kiest voor een nieuwe uitdaging en deze plek moet vervuld worden. Voor beide situaties is het tijd om een vacature te verspreiden om de functie zo snel mogelijk te vervullen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Want het internet staat vol met vacatures… Ik help je daarbij!

Maak een landingspagina aan op je website

Een overzichtelijke pagina met de vacature of meerdere vacatures met alle informatie. Dat is wat werkzoekenden willen zien. Zo zien ze in één oogopslag wat ze willen weten. Zet op deze pagina alles over de functie, hoe hun toekomstige werkdag eruit komt te zien (want wie is hier niet nieuwsgierig naar), wat ze kunnen verwachten van jouw organisatie (arbeidsvoorwaarden, salaris, etc.), wat jouw organisatie precies doet en natuurlijk de mogelijkheid om (gemakkelijk) te solliciteren op de functie. Je kunt bijvoorbeeld een sollicitatieformulier op de pagina toevoegen waar de sollicitant al zijn of haar informatie kan invullen. Of laat ze een e-mail sturen naar een specifiek e-mailadres.

TIP! Vermijd het gebruik van vaktaal. Houd het luchtig en wees duidelijk.

Vergeet de vacature niet te delen op social media

Maakt jouw organisatie gebruik van social media? Dit is de perfecte plek om jouw vacature onder de aandacht te brengen. Vraag ook aan jouw medewerkers of zij het bericht met de vacature willen delen op hun persoonlijke accounts. Zo creëer je nog meer bereik voor je vacature. Wie weet zit er iemand in het netwerk van de medewerker die gemaakt is voor de openstaande functie.

Zet social advertising aan

Nog geen reacties ontvangen na het aanmaken van de pagina op jouw website en het verspreiden van de vacature op social media? Dan is er natuurlijk altijd nog een optie om social advertising in te zetten! Hiermee stel je voor een bepaalde periode en bepaald bedrag in zodat jouw gewenste doelgroep de vacature voorbijziet komen in hun tijdlijn op social media. Dit kan op Facebook en Instagram, maar ook op LinkedIn.

Spring eruit met een video

Mensen zijn visueel ingesteld. Een vacature zien in de vorm van een video is dus heel aantrekkelijk en pakt gelijk de aandacht! Ze hoeven dan zelf geen tekst te lezen met informatie, maar krijgen deze voorgeschoteld in de video. Zorg dat iemand uit het team (bijvoorbeeld waarmee de nieuwe collega gaat werken) aan het woord is. Een herkenbaar gezicht. In de video kun je (terwijl er wordt verteld over de vacature) een rondleiding geven door het bedrijf, de toekomstige collega’s in beeld laten komen, projecten laten zien en natuurlijk de werkzaamheden van de toekomstige werknemer uitlichten. Vergeet de video niet af te sluiten met een verwijzing naar de website en het e-mailadres waar ze hun sollicitatie naar toe kunnen sturen.

TIP! Houd het kort. 1 minuut is écht lang genoeg.

Voorbeeld van 100% vacature video:

Ook zo’n leuke vacature video voor jouw openstaande functie maken? Bel of mail ons!

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top