Skip to content

Tip: stel op tijd Google Analytics 4 in!

Team Support

Tip: stel op tijd Google Analytics 4 (GA4) in!

Wij zijn er al een tijdje druk mee bezig… In 2021 kondigde Google namelijk aan om te stoppen met Universal Analytics (ook wel UA genoemd). Dit is de huidige versie van Google Analytics, waarmee je de statistieken van jouw website meet. Vanaf 1 juli 2023 werkt UA niet meer en worden statistieken alleen nog gemeten met Google Analytics 4 (GA4). En het is belangrijk om hier nu al actie voor te ondernemen!

Waarom GA4 gebruiken?

Het grootste verschil tussen UA en GA4 is de methode van meten. GA4 werkt met het event-driven datamodel. Dit betekent dat de ‘events’ (of gebeurtenissen) centraal staan in de nieuwe versie. Dit kan dus het bekijken van een pagina (‘page view’) of het invullen van een formulier zijn (‘form submission’). En zo zijn er nog meer aanpassingen gedaan in GA4 om nog meer inzicht te krijgen in de ‘reis’ van de consument op jouw website.

Volgens Google is een van de grootste voordelen van GA4 dat je een property kunt aanmaken voor een website, app of beide. In UA worden momenteel alleen websites ondersteund.

Belang van GA4 instellen

Zorg dat GA4 op jouw website vóór 1 juli 2022 is ingesteld, want zo kun je vanaf 1 juli 2023 de statistieken bekijken en vergelijken van een jaar geleden. Als je GA4 niet instelt voor jouw account voor 1 juli 2023, dan worden er vanaf dat moment geen statistieken meer gemeten van jouw website. Superzonde natuurlijk, want meten is weten! Daarom is het nu tijd om GA4 in te stellen voor jouw account. Hulp nodig? Bel ons!

Misschien had je tot voor deze blog nog nooit gehoord van Google’s GA4. Maar wat weet je van Google Search Console? Ook dat is een handige tool waarmee de zoekresultaten van een website binnen Google worden bijgehouden. Meer hierover lees je in onze blog: ‘Wat is Google Search Console en wat kan ik ermee?’.

 

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top