Skip to content

Tips voor een effectievere PowerPoint bedrijfspresentatie

Team Support

Bedrijfspresentatie PowerPoint Christine

Wij houden van het vertellen van mooie verhalen. En dit verpakken met pakkende beelden, illustraties of animaties. PowerPoint is en blijft het programma voor het maken van een mooie bedrijfspresentatie die je gebruikt als je een verhaal vertelt, een pitch doet of een klant laat weten waarom jullie een goede partij zijn.

Wij zijn 100% fan van PowerPoint en maken regelmatig PowerPoint templates, complete bedrijfspresentaties of upgraden een klantpresentatie naar een hoger doel. De mogelijkheden met PowerPoint zijn enorm en met deze 5 tips maak ook jij een effectievere PowerPoint bedrijfspresentatie.

Wil je weten wat het uitbesteden van een PowerPoint bedrijfspresentatie kost? Klik dan hier voor een offerte

1. Maak het doel van de bedrijfs PowerPoint duidelijk

Is deze presentatie voor iedereen te gebruiken? Of voor een specifieke klant? En wordt de presentatie als bijlage gemaild? Dit alles maakt heel veel uit om de context én de content passend te maken bij het doel waar je de bedrijfs PowerPoint voor gaat gebruiken.

  • Is de bedrijfspresentatie voor een zaal vol mensen? Gebruik dan niet te veel content.
  • Een bedrijfs PowerPoint als naslagwerk? Geef dan wat meer informatie.
  • Presentatie voor een klant? Dan bevat de bedrijfspresentatie natuurlijk klantgerichte informatie, logo’s en/of voorbeelden waar klanten blij van worden.

2. Start met een goede basis lay-out in je PowerPoint template

Wij werken met PowerPoint templates. Dit zijn ongeveer 5-7 dia’s die je voor elk onderwerp kan gebruiken, maar waarmee je wel flexibel bent. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor veel of weinig tekst en de afwisseling van beeld en tekst. Met PowerPoint templates zorg je voor een consequente uitstraling. Ieder dia template heeft een vast stramien (of sjabloon) waardoor de aandacht gaat naar het verhaal die de opmaak naar voren brengt.

3. Beperkt hoeveelheid tekst op een slide

Een verhaal vertellen met een beeld erbij is effectiever dan een opsomming met voordelen. Mensen zijn visueel ingesteld, dus waarom niet de opsomming op diverse slides laten zien in plaats van alles op één slide? Dit zorgt voor meer interactie met de toehoorder en het daagt jou uit de presentatie spontaan te vertellen.

4. Begin en eindig met een anekdote en een opvallend beeld

Het lijkt zo makkelijk, maar een klant of groep mensen toespreken en de aandacht vasthouden is een vak op zich. Door meteen te starten met een grappige anekdote, iets persoonlijks over jezelf vertellen of iets wat je net in het nieuws hebt gelezen met een bijbehorend beeld, zorgt ervoor dat de toehoorders meteen alert zijn. Het zet de toon voor jouw verhaal.

En eindig dus ook met iets waar de luisteraars thuis mee verder kunnen. Voorkom dat de bedrijfspresentatie eindigt met een vage conclusie, want jij wil toch ook dat iedereen met een glimlach naar je kijkt als je met een pakkende quote de presentatie eindigt?

5. Design, film & fotografie

Met behulp van bestaande sjablonen, fotografie en YouTube video’s maak je zelf al een mooie professionele PowerPointpresentatie voor je bedrijf. Gebruik video’s die ook echt aandacht trekken. Hiermee ‘wissel’ je het praten af met een beeld en zul je zien dat de luisteraars aandacht houden voor je verhaal.

Kijk ook eens hoe je deze video in een handige designer tool kan gebruiken om zelf op de stoel van grafisch ontwerper te zitten.

Dus. Wij hoeven niet te vertellen wat je vooral niet moet doen. Dit laten we graag zien in een oude video… die nog altijd te leuk is om te zien. Kijk mee naar Don McMilliam die de bekendste beginnersfouten op het gebied van presentaties op een rij zet.

Hulp nodig?

100% Leiden helpt je graag om een pakkende PowerPointpresentatie te maken voor jouw bedrijf. Wil je het maken van een PowerPoint uitbesteden? Wij doen dit graag. Daarnaast zijn wij ook sterk in het maken van pakkende content, social media campagnes, creatieve ontwerpen en mooie websites. Meer weten? Neem contact op met Christine Strijbis.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top