Skip to content

Trendy 2022 in: Dit zijn dé trends op designvlak!

Team Support

Designtrends 2022 100% Leiden

Ieder jaar zien we weer nieuwe trends, zo ook op het gebied van design. Om helemaal bij de tijd te blijven praten we je alvast bij. Zo weet je alvast wat je de komende tijd kan verwachten en toepassen.

DESIGNTREND #1 De Serif fonts zijn terug!

Dit wordt hét jaar waarin de Serif fonts massaal hun comeback maken en ze in al hun stijl en elegantie de toekomstige designs gaan domineren. Serif fonts stralen nostalgie, klassiek, traditioneel, betrouwbaar en comfort uit en geven de lezer een gevoel van betrouwbaarheid. Maar waarom hoor ik je denken? Deze shift is al een tijdje gaande in ‘design-land’, veel media als MailChimp, WeTransfer en nieuws websites hanteren een Serif voor hun grote koppen en headers. ‘Spelen’ met de juiste verschijningsvorm kan de impact enorm verhogen. Ook het samen gebruiken van verschillende fonts werkt in je voordeel. De combinatie van een mooie schreef (Serif) en een schreefloze (Sans Serif) letter creëert rust en balans in je ontwerp. Bovendien verhoogt het de leesbaarheid en dragen ze bij in het extra benadrukken van je boodschap.

DESIGNTREND #2 Illustraties, we love it!

Illustraties, je kent ze vast wel uit diverse tijdschriften. Niet meer van die lelijke poppetjes uit Word-files of cartooneske doodles. Frisse, hippe designs met speelse vormen en levendige kleuren! Voeg illustraties op een herkenbare manier toe in je design. Gebruik ze ter ondersteuning bij teksten of laat ze zelfs animeren om zo je website dynamischer te maken. Zorg wel dat je één illustratie stijl hebt, want anders wordt het een drukke bedoening.

Wil je ook een illustratie toevoegen? Mark pakt graag pen en papier en blaast je omver.

DESIGNTREND #3 Nature rules

Back to the nature… wat natuurlijk geen verrassing is. Komend jaar neemt de natuur het over in ‘design-land’ en zal je steeds meer natuurlijke ontwerpen tegenkomen. Van illustraties en aardse kleuren tot complete oerwouden in designs. Maar zeker ook de natuurlijke tinten in kleurenschema’s, botanische vormen en dieptewerking met natuurlijke lichtval.

Deze trend komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Met het oog op een beter milieu, verduurzaming, vergroening en ‘save the planet’ is het logisch dat dit doorschemert in designs. Op kantoor hebben wij een heuse jungle aan planten…dus voldoende inspiratie!

Hulp nodig op het gebied van design?

Nu ben je weer helemaal op de hoogte van de designtrends van de komende tijd. Wil jij ook aan de slag gaan met het updaten van jouw design of misschien wel een compleet nieuwe huisstijl? Neem dan contact op met Mark voor een passend designadvies.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top