Skip to content

Videomarketing en jouw bedrijf

Team Support

Video en videomarketing worden steeds belangrijker in 2018. Voor de multinationals, maar ook voor het MKB! Bewegend beeld heeft altijd bovenaan gestaan qua content met de meeste interactie en impact, en voor 2018 zal dit alleen maar meer worden. Hoe gebruik jij dit voor jouw bedrijf?

Beginnen bij het begin

Begin met het uitzoeken van wat jouw concurrentie doet. Al is het maar om niet hetzelfde te doen! Vervolgens gaan we een video-zoekwoorden onderzoek doen, want SEO is ook voor beeld belangrijk. YouTube is na Google de grootste zoekmachine! Denk vervolgens na over hoe je invulling gaat geven aan deze zoekwoorden in de video. En tegenwoordig is het heel belangrijk dat we nadenken over de formaten en schermen waarin je de video maakt, want de toekomst is namelijk … verticaal!

De bedrijfsfilm voorbij

Een ‘bedrijfsfilmpje’ kan echt niet meer. Ten eerste hebben we het over video en niet filmpje. Ten tweede kan je de mogelijkheid om videocontent voor al je communicatie niet vergeten tijdens het filmen van een bedrijfsvideo. Wij kunnen helpen met het draaiboek zodat we niks missen. Denk dus verder dan een simpele uitleg van wat jouw bedrijf is en doet. Maak er FAQ’s van, of een verhaal of een nieuwswaardig bericht. En schiet meteen ook content voor je socials, stories, headers en website.

Richt alles goed in

Nu je video gemaakt is door 100% Leiden, is het belangrijk om alles erom heen goed in te richten. Geef de video een goede titel en beschrijving. Vergeet ook de ondertiteling niet, veel mensen kijken video’s tegenwoordig op hun mobiel, misschien zonder geluid. Denk tevens na over een aantrekkelijke thumbnail. Deze moet mensen namelijk overtuigen om op ‘play’ te klikken.

Doelgroep

De doelgroep is ook belangrijk. Splits bijvoorbeeld de doelgroep op, om met een scherpere focus je publiek te bereiken. Als je weet welke doelgroepen binnen je klantenbestand bestaan, kan je hier ook verschillende video’s voor maken. En met de huidige targetmogelijkheden weet je ook zeker dat de video goed terechtkomt en aanslaat. Win win!

Dit betekent: goed je huiswerk doen, alles benoemen en alles uitschrijven. Samen met 100% Leiden kun je een meesterwerk filmen! Neem vandaag nog contact op met ons, wie weet winnen we wel een Oscar in 2018!

 

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top