Skip to content

Waarom videocontent niet meer weg te denken is

Team Support

Het belang van videocontent

Terwijl ik aan het scrollen ben door mijn Facebooktijdlijn kom ik binnen één minuut al een stuk of 10 video’s tegen. Dit zijn niet alleen grappige video’s waar vrienden elkaar in taggen, maar ook vacatures of een reclame video van een winkel. Maar waarom gebruiken we tegenwoordig steeds vaker videocontent om onze boodschap naar de (potentiële) klant of doelgroep over te brengen? Dat leg ik je graag uit!

Video’s zijn gemakkelijke content voor ontvangers om in zich op te nemen

De populariteit van video’s is de afgelopen jaren heel erg gestegen. De reden hiervoor is dat we met z’n allen steeds luier worden. Het klinkt misschien raar, maar we hebben geen zin om hele teksten te lezen. We willen het liefst binnen een aantal seconden kunnen zien of de content aansluit bij onze behoeften op dat moment. Bij het scrollen door sociale mediaplatformen worden video’s vrijwel direct afgespeeld en dit trekt de aandacht. Via de video kan de ontvanger door te luisteren en te kijken naar de video alle informatie in zich opnemen.

Eindeloze mogelijkheden met videocontent

TikTok, YouTube en IGTV heb je vast weleens voorbij horen komen. Deze videoplatformen zijn echt razend populair. TikTok is sinds begin dit jaar een échte hype met meer dan 500 miljoen gebruikers over de hele wereld. Dan hebben we ook nog IGTV, wat onderdeel is van Instagram. YouTube bestaat al langer en is eigenlijk het go-to videoplatform voor veel mensen. Op deze platformen kun je eigenlijk allerlei soorten video’s plaatsen die jij produceert. Heb je een uitgebreide video waarin je van alles uitlegt over jouw bedrijf? Plaats dit als een IGTV! Bedrijfsvideo gemaakt? Upload ‘m op YouTube! Heb je speelse, korte, trendy video’s gemaakt? Gebruik TikTok!

Videocontent gebruiken om te adverteren of een vacature te verspreiden

Een advertentie in de krant en een vacature op jouw website. Dit zijn standaard keuzes die worden gemaakt bij bedrijven. Wees uniek! Maak een korte video waarin jij jouw nieuwe product laat zien en duidelijk maakt waarom jouw doelgroep hier niet meer zonder kan. Of vraag een collega om te laten zien wat hij of zij dagelijks doet op kantoor en interview deze collega ook. Dit soort beelden kun je zo gebruiken voor een vacature! Met een video laat je jouw persoonlijkheid en de cultuur in jouw bedrijf zien. Dit spreekt aan en werkt vele malen beter dan een standaard krantadvertentie of vacature op je website.

Belangrijke tips als je aan de slag gaat met videocontent:

  • Ga niet zomaar starten met filmen. Het begint allemaal met een verhaal. Dus wat wil je vertellen in je video? Wat is het doel van je video? Wie is de doelgroep die je wil bereiken?
  • Maak het persoonlijk. Ga zelf voor de camera staan of laat een collega aan het woord. Waarom? Dit geeft de kijker een vertrouwd gevoel en het lijkt alsof ze daadwerkelijk met de persoon in de video in gesprek zijn.
  • Geef niet op als je eerste video niet helemaal is geworden wat je ervan had verwacht. Oefening baart kunst.
  • Nog op zoek naar een makkelijke video editing tool? Ik gebruik zelf vaak iMovie. Het spreekt heel erg voor zich en je kunt er best veel mee.

Light, camera, action!

Zin om aan de slag te gaan met videocontent, maar weet je niet waar te beginnen? Neem contact met ons op! Het 100% Leiden team gaat graag met jou in gesprek om de juiste communicatiekanalen in te zetten om jouw doel(groep) te bereiken.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top