Skip to content

Wat doet het 100% LEIDEN team met 2/3 oktober?

Team Support

Driektoberrrr juh!

Op twee en drie oktober vieren wij dat Leiden in 1574 werd bevrijd van de Spanjaarden. Voor veel Leidenaren is dit dé dag om naar uit te kijken. Er is een uitgebreide kermis, een grote optocht, een overvloed aan hutspot en er wordt haring met wittebrood gegeten. Maar wat gaat het 100% LEIDEN team eigenlijk doen?

Claudia

“Leids Ontzet is voor mij hét feest van het jaar! Als echte Leienaar, wil ik dit natuurlijk niet missen. Op 2 oktober duik ik de stad in samen met mijn vrienden en dansen we tot diep in de nacht op de Nieuwe Rijn. Daar ligt altijd een grote boot waarop feest wordt gevierd.
Op 3 oktober ben ik altijd een beetje brak, dus dan is het tijd voor een vette hap! Gelukkig staan er door de hele stad genoeg eettentjes om uit te kiezen. Na een rondje kermis, hou ik het voor gezien.”

Winsley

“Ik ga op 2 oktoberavond natuurlijk eerst hutspot eten en naar de kermis om een lekkere vette hamburger te halen, inclusief een puntzak friet. Daarna ga ik erg mijn best doen met blikwerpen of skeebal om een grote knuffel voor mijn vriendin te winnen zodat zij daar dan de hele avond mee rond moet lopen. Dan gaan we door naar de stad, rondom de Nieuwe Rijn, waar muziek wordt gedraaid. Als we daar klaar zijn, gaan we door naar Breehuys 16. De Sluwe Vos draait de hele avond op het feestje Vreemdgaan.

Op 3 oktober ga ik met mijn neefje en nichtje naar de Nostalgische Kermis bij de Pieterskerk. Verder wordt het bijkomen van de avond ervoor.”

Daniëlle

“Als niet-Leidenaar ben ik toch enorm fan van dit grote Leidse feestje met één en al gezelligheid in de stad. Leids Ontzet vieren doen wij vooral in de avond (en nacht ;)) van 2 oktober. Eerst hutspot eten in de stad met vrienden en daarna een kroegentocht langs gezellige, bruine cafés.

Op 3 oktober doen wij traditioneel met de kinderen een rondje over de twee na grootste kermis van Nederland… Leiden!”

Julia

“Mijn plan is om op 2 oktoberavond hutspot te eten met vrienden; sinds een aantal jaar is dat traditie geworden. Daarna gaan we rond 23:00 uur de stad in om een rondje te lopen over de Nieuwe Rijn om te kijken wat daar allemaal gebeurt. Daarna ga ik naar het feestje Funked Up in Scheltema.

Op drie oktober word ik waarschijnlijk wakker met hoofdpijn, ga ik rustig uit bed en ben ik hopelijk te vinden bij de Langegracht om de Grote Optocht te aanschouwen. ’s Avonds sluit ik Leids Ontzet af met het vuurwerk bij de Zijlpoort.”

Dit zijn al onze wilde plannen! Wij wensen jullie namens het team een fijne 3 oktober en geniet van alle activiteiten.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top