Skip to content

WordPress 5.8 gaat WebP ondersteunen

Team Support

WordPress 5.8 gaat WebP ondersteunen

Binnenkort is er weer een nieuwe update van WordPress beschikbaar: 5.8! WebP maakt onderdeel uit van deze versie. WebP is een modern afbeeldingsformaat dat een verbeterde lossless and lossy compressie biedt voor afbeeldingen op het web. Dit formaat is gemiddeld ongeveer 30% kleiner dan JPEG- of PNG-afbeeldingen. Door hier gebruik van te maken kan een site sneller worden en minder bandbreedte gebruiken.

WebP afbeeldingen

Vanaf versie 5.8 kan je WebP afbeeldingen naar WordPress uploaden en gebruiken, net zoals met een JPEG- of PNG-afbeelding. WebP moet wel ondersteunt worden door je hosting. Weet je niet zeker of je hosting WebP ondersteunt? Er komt in de Site Health sectie van WordPress een extra check die controleert of de hosting ondersteuning biedt voor WebP. Nog geen WebP op de hosting? Vraag het dan aan bij je hostingbeheerder.

WebP ondersteuning?

Nog niet alle browsers ondersteunen WebP afbeeldingen. Dit kan makkelijk opgelost worden met een plugin die alleen WebP afbeeldingen laat zien aan browsers die het ondersteunen. Browsers die WebP nog niet ondersteunen krijgen dan JPEG of PNG-afbeelding te zien.

Werken aan mooie merken

Jouw website optimaliseren door gebruik te maken van WebP? Neem contact op zodat wij je kunnen ondersteunen bij het omzetten van jouw bestanden naar WebP bestanden. Zo wordt je website sneller en is ook gelijk een stuk gebruiksvriendelijker voor de bezoeker. Nog een groot pluspunt: met WebP kun je ook je vindbaarheid in Google vergroten.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top