Skip to content

WordPress: een open source project

Team Support

Wordpress een open source Blog

Open source is een manier om samen te werken aan software en de broncode gratis beschikbaar is, toegankelijk en zonder kosten. Een project wordt gepresenteerd aan een breed publiek om dan samen verder te gaan. Deze vrijheid wordt toegepast om meer kennis te vergaren en het project te verbeteren. Zo is WordPress ook een open source project en is er een hele community omheen ontstaan.

De open source community

Onder community verstaan we alle mensen die een bijdragen leveren aan het project. Neem bijvoorbeeld de ontwikkelaars, testers, vertalers, ontwerpers etc. De community maakt gebruik van Slack om te communiceren met elkaar. Hier worden voor allerlei verschillende onderwerpen meetings en discussies gestart waar iedereen zich bij kan aansluiten.

Voordelen van open source

De voordelen van open source is dat er grote groepen van ontwikkelaars zijn. Hierdoor wordt het product constant verder ontwikkeld en verbeterd. Ook worden bugs hierdoor sneller opgelost. Een ander voordeel is dat er vaak meer kennis aanwezig is. Alle verzamelde kennis en de samenwerking zorgt er ook voor dat oplossingen constant verbeterd worden.

Zelf je steentje bijdragen aan het verbeteren van WordPress? Neem dan een kijkje op deze website. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde ontwikkelaar bent of je pas net om de hoek komt kijken. Iedereen is welkom! Zo maken wij ook gebruik van WordPress voor onze klanten. Wil jij ook een WordPress website laten maken? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Ontvang tips & inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees nog meer over dit onderwerp

Inspiratie, tips en trends

Afmetingen Social Media Posts, Stories En Meer
Back To Top