Je telefoon, kleding, meubels of auto zijn eens in de zoveel tijd toe aan vervanging. Ook jouw website heeft zo nu en dan een frisse ‘look’ nodig. Hoe weet je wanneer het tijd is voor een ‘nieuw jasje’? Dat is heel eenvoudig! Stel jezelf de volgende vragen: Sluit de website nog aan bij wat je wilt uitstralen? Vertelt de website nog goed het verhaal van jouw bedrijf, dienst of merk? En ben je er nog trots op? Dit zijn de vier redenen om een nieuwe website te overwegen: een oudere website, geen eigen content beheer, goede mobiele versie en weinig organische bezoekers.
1. Een oudere website
Ligt jouw website al jaren stil? Dat kan en mag, maar een website is helaas geen kaas of wijn. Anno 2022 gaat de technologie snel, héél snel. Gaat jouw website mee met de tijd of heb je het gevoel dat je in een tijdmachine zit als je een bezoek brengt aan je website? Ga er maar vanuit dat de bezoeker dan ook snel afhaakt. Een website is een eerste kennismaking met een bedrijf, dienst of merk. Een gedateerde en niet goedwerkende website wordt minder of niet serieus genomen. Stel je voor dat je een IT-bedrijf hebt, maar je website stamt uit 2010. Dat wekt niet echt de illusie dat je goed bent in IT. Bezoekers vertrouwen het niet, klikken op het kruisje en zoeken vervolgens verder. De concurrentie is namelijk eenvoudig te vinden via Google. Met een aantrekkelijke, frisse, gebruiksvriendelijke en goed vindbare website, die ook nog eens lekker werkt op mobiele telefoons, is de kans vele malen groter dat de bezoeker langer blijft hangen, meerdere pagina’s bezoekt en misschien zelfs contact op neemt, aankopen doet of een offerte via de website opvraagt.
Veel mensen zijn visueel ingesteld. Uit onderzoek blijkt ook dat wanneer bij tekstuele informatie een relevante afbeelding staat, mensen drie dagen later nog 65% van de boodschap weten te reproduceren. Meer hierover lees je in onze blog: ‘Waarom visuele content zo belangrijk is’.
2. Geen eigen content beheren
Websites zijn dynamisch, oftewel: ze veranderen regelmatig. Ze groeien met content. Er komen pagina’s bij, er worden pagina’s verwijderd, nieuwsberichten en blogpagina’s worden frequent bijgehouden en het team groeit. Zo blijft jouw website voor de bezoeker interessant en relevant om naar terug te keren. Dit is niet alleen voor de bezoeker aantrekkelijk, ook Google gaat je website meer waarderen en zorgt zo dat jouw website beter vindbaar is. Helaas zijn nog steeds veel websites bij een externe partij ondergebracht in een systeem waarin jij niets zelf kunt doen of laten doen. Voor elke aanpassing, hoe klein ook, moet je contact opnemen en soms gaat hier veel tijd overheen. Tegenwoordig kan dat gelukkig anders en vinden wij dat je je eigen website zelf zou moeten kunnen beheren via een gebruiksvriendelijk CMS. Pas zelf teksten aan, voeg content toe en plaats nieuwsberichten. Dat klinkt heel technisch en spannend, maar dat valt reuze mee. Staat jouw website bij een externe partij of is het CMS-portal een hoofdpijndossier? Dan is het wijsheid om na te gaan denken over een nieuwe website gebouwd in een WordPress omgeving met een CMS-portal waar je heel blij van wordt.
3. Goede mobiele versie
Het is 2022, maar je website werkt nog steeds niet goed op een smartphone of tablet. Dan kun je net zo goed geen website hebben. Dat klinkt misschien hard, maar vandaag de dag bekijkt meer dan 75% van de consumenten websites via een ander device dan een desktopcomputer. Niets is dan frustrerender dan een website die niet responsive is op andere devices. Tijd om mee te gaan met de tijd dus. Responsive, wat is dat? Een responsive website past zich automatisch aan naar het formaat van het scherm waarop de website opent. Denk hierbij aan een mobiele telefoon (Apple & Android), tablet, laptop of zelfs horloge. En dat werkt fijn, niet alleen voor de gebruiksvriendelijkheid maar het zorgt er ook voor dat je de websitebezoekers niet verliest. Een goedwerkende website is iets wat we allemaal willen. Jij toch ook? Dus, open je website op je telefoon en stel je zelf de harde vraag: is dit nog van nu?
4. Weinig organische bezoekers
Het is de eerste van de maand, tijd om eens te kijken in de Google Analytics (als je die hebt). Weer is het aantal bezoekers drastisch laag. We voelen de pijn als ondernemer. Een slechte vindbaarheid kan een van de oorzaken zijn. Er zijn verschillende facetten die een website moeilijk vindbaar maken. Een langere laadtijd zorgt vaak voor frustratie, waardoor de bezoeker al snel wegklikt. Bovendien vindt Google dit niet leuk en keurt de website simpelweg af. Daarnaast is content op de website erg belangrijk. De juiste koppen en teksten zijn ‘key’ voor de vindbaarheid. Bevat de content op jouw website de juiste zoekwoorden? Zijn de teksten logisch opgebouwd met een titel, intro, tussenkopjes en unieke copy? Zijn alle afbeeldingen op de website voorzien van een ALT-tekst? Deze factoren doen al heel veel voor je SEO (Search Engine Optimalisation) waarmee je de vindbaarheid van jouw nieuwe website kunt boosten voor Google, als je website technisch goed inspeelt op de technieken van Google.
Meer weten over SEO? Lees het blog van Denise >
Klaar voor een nieuwe website?
Kom je erachter dat de website klaar is voor een nieuwe ‘look’? En wil je jouw website graag in een ‘nieuw jasje’ steken? Maak een afspraak en kom bij ons langs voor een kennismaking. Samen kijken we naar de mogelijkheden en de beste optie voor jou (en jouw website).